Hardy Cognac Fier

Cognac Hardy is 160 jaar oud en jonger dan ooit!

Cognac Hardy geeft een eigentijdse draai aan haar Tradition-collectie door middel van innovatieve verpakkingsontwerpen.

Als hoeksteen van het Hardy-assortiment is de Tradition-collectie niet exclusief voor een select groepje; in plaats daarvan brengt het de kenmerkende Hardy-stijl naar alle liefhebbers van cognac.

De nieuwe ontwerpen stralen elegantie en gedurfdheid uit, een geest belichamend die ongetwijfeld goedkeuring zou hebben gekregen van de visionaire Anthony Hardy.

In het rijk van cognac, waar traditie innovatie ontmoet, valt Hardy’s Tradition-collectie op als belichaming van gedurfdheid, innovatie en levendige expressie. Deze collectie, bruisend van leven, vormt het kloppende hart van het aanbod van Hardy, waarbij liefhebbers een caleidoscoop van smaken en stijlen krijgen voorgeschoteld.

Laten we ons verdiepen in de boeiende wereld van Hardy’s Tradition, waar elke expressie een uniek hoofdstuk is in het rijke verhaal van dit gevierde huis.

 

Een Palet van Smaak: De Veelzijdigheid van Hardy’s Tradition-collectie

De Tradition-collectie ontvouwt zich over vijf onderscheidende crus: VS, VSOP, VSOP Organic, Legend 1863, XO en XO Rare. Elke fles binnen deze collectie is een doek beschilderd met de penseelstreken van Hardy’s kenmerkende stijl – een elegante dans van smaken, een harmonieuze mix van innovatie en traditie. In tegenstelling tot exclusiviteit, straalt de Tradition-reeks toegankelijkheid uit, waarbij alle fijnproevers worden uitgenodigd om de uniekheid te proeven die Hardy definieert.

 

Anthony 'Antoine' Hardy

Een Frans merk met een vleugje Brits, het Symbolisme van Hardy’s Haan, een Trots en Hardy Verhaal

Terug in de tijd ontvouwde zich een liefdesverhaal dat Maison Hardy voortbracht, de essentie van de Franse cognac.

In 1863 stichtte Anthony Hardy, een Engelse heer betoverd door de aantrekkingskracht van de regio Cognac, Maison Hardy. Hij omarmde zijn nieuw ontdekte Franse identiteit door de naam Antoine aan te nemen en deze te symboliseren met de iconische Rode Haan, een krachtig embleem van Frankrijk.

Cognac Hardy is 160 jaar oud en jonger dan ooit!

Foto door Théo Schuman

 In de loop der jaren evolueerde Maison Hardy en introduceerde premium ranges zoals de Anniversary-serie. In samenwerking met het gerenommeerde kristallen huis LALIQUE lanceerde het de Quatre Saisons, een collectie met een beperkte oplage van zeldzame eaux-de-vie in prachtige karaffen. Vandaag vertegenwoordigt Bénédicte Hardy de vijfde generatie. Als Ambassadeur van het Huis wereldwijd, is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling in Noord-Amerika en zet het erfgoed van het Huis Hardy voort.

 

Een voorloper, die meer dan 10 jaar geleden zijn biologische cognac lanceerde en toegewijd is aan een milieubewuste aanpak

Een decennium van Eco-verantwoordelijkheid: toewijding van Maison Hardy aan duurzame praktijken meer dan 10 Jaar uitmuntendheid in Biologische Cognac van Hardy.

Al meer dan een decennium staat Maison Hardy aan de frontlinie van een eco-verantwoorde aanpak en stelt het een opmerkelijke standaard met zijn biologische cognac.

Deze toewijding omvat:

  • Respect voor levende Ecosystemen en het welzijn van dieren;
  • Handhaving van hoog niveau van Biodiversiteit en Bodemvruchtbaarheid;
  • Verbod op synthetische chemische pesticiden en GGO’s;
  • Verantwoord beheer van natuurlijke hulpbronnen;
  • Zorgen voor het verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

De biologische cognac, gelanceerd in 2012, weerspiegelt de toewijding van Maison Hardy om de biodiversiteit van de regio Cognac te behouden. Het draagt het prestigieuze Ecocert-certificaat en speciale accreditatie voor de Amerikaanse markt, in overeenstemming met de regelgeving van het NOP (National Organic Program).

Met hun nieuwe V.S.O.P Organic richt Maison Hardy zich niet alleen op de vloeibare inhoud in de flessen, maar benadrukt het ook milieuvriendelijke praktijkenmet de materialen in de verpakking , waarbij de toewijding aan maximale productie in Frankrijk en Europa wordt benadrukt met de editie Fier et Hardy.

De toewijding van Maison Hardy aan eco-verantwoordelijkheid strekt zich uit over elk aspect van haar activiteiten en zorgt voor een duurzame en milieubewuste aanpak.

 

De “Fier et Hardy” Collectie

 

Hardy VS: Een Symfonie van Harmonie

Cognac Hardy VS

Hardy VS is een harmonieuze fusie van cognac crus, die de kenmerkende zachtheid en finesse weerspiegelt die kenmerkend is voor Hardy-blends. Vervaardigd uit een nauwgezette selectie van ongeveer honderd eaux-de-vie, gerijpt gedurende 3 tot 5 jaar in licht getoaste eiken vaten van Limousin, onthult het een bloemige neus, een opwekkende smaak en een subtiele balans tussen frisheid en zachtheid in de afdronk.

 

Hardy VSOP: Subtiliteit en Elegantie in Fine Champagne

Cognac Hardy is 160 jaar oud en jonger dan ooit!

Hardy VSOP wordt gekenmerkt door subtiliteit en elegantie en is een Fine Champagne blend afkomstig uit de beste delen van de Cognac regio. De eaux-de-vie rijpen tot 8 jaar en onthullen de aroma’s van verse peer en vanille in de neus, terwijl het gehemelte wordt verrijkt met hinten van walnoten en kaneel, wat leidt tot een fluweelzachte, smaakvolle afdronk.

 

Organic VSOP: Een Symfonie van Duurzaamheid

Cognac Hardy is 160 jaar oud en jonger dan ooit!

Hardy Organic VSOP belichaamt een toewijding aan milieurespect gedurende het productieproces. Deze cognac is een blend van 10 biologische eaux-de-vie uit Fins Bois, Borderies en Petite Champagne. De organic VSOP, gecertificeerd door ECOCERT, heeft een boeket van lentebloemen in de neus, gevolgd door tonen van vanille, hazelnoot en peer op het gehemelte, afsluitend met elegante en delicate nuances van lentebloemen in de afdronk.

 

Hardy XO: Een Symfonie van Finesse

Cognac Hardy XO

Geformeerd als een Fine Champagne-blend, mengt de Hardy XO de beste crus in de regio Cognac, waarbij eaux-de-vie zorgvuldig 10 tot 20 jaar worden gerijpt. Het rijpingsproces omvat reductie in vier stadia en rijping in licht getoaste eiken vaten van Limousin. Het resultaat is een zintuiglijkmeesterwerk met een neus doordrenkt van rozenblaadjes, rijpe dadels en sigarendoos. Het gehemelte ontvouwt zich in complexiteit met kenmerkende dadeltonen, gevolgd door lichte tabaksnoten in de afdronk.

 

Aanbevolen cocktail van Spirits Hunters uit de originele recepten van het Hardy Cognac House

Hardy Cocktail 'Mandarin Oriental'

Stap in de wereld van exquise smaken met het kenmerkende cocktail van Maison Hardy: Mandarin Occidental

DE INGREDIËNTEN

  • 45 ml Cognac Hardy
  • 10 ml Mandarine Napoléon
  • 1 scheutje Angostura
  • Flambeer een sinaasappelschil

HET RECEPT

Doe ijsblokjes in een glas. Voeg Mandarine Napoleon, een scheutje Angostura en de Cognac Legend Hardy 1863 toe in een shaker met ijs en schud goed. Verwijder de ijsblokjes en giet in een glas. Flambeer een sinaasappelschil bovenop de cocktail. Garneer met een sinaasappelschil.

Deze samenstelling getuigt van de kunst achter de voortreffelijke cognacs van Hardy en biedt een heerlijke reis voor de smaakpapillen.

 

 

Drink niet en rijd niet. Geniet met mate.

Join the community on Reddit

Spirits Hunters is a community dedicated to spirits and the world of mixology. Feel free to talk about the world of mixology and bartending here!

Join